Integrated Logistics Streamliner® (ILS)

Logistieke providers hebben specifieke automatiseringsbehoeften. Stream Software biedt met de Integrated Logistics Streamliner® een bedrijfomvattende en flexibele oplossing.

Onze Workflow module loopt als een rode draad doorheen gans de applicatie. De stappen die een expediteur moet nemen in het afhandelen van een expeditiedossier zijn gedigitaliseerd, en waar mogelijk geautomatiseerd door het slim gebruik maken van data en milestones. De workflow is configureerbaar op maat van de klant, volledig gericht naar zijn of haar processen.

De Forwarding Assist loodst de gebruiker alsook supervisor door het bedrijfsproces heen en geeft een overzicht van alle nog te nemen en afgehandelde stappen. Zo weet de expediteur steeds wat er te doen staat en kan deze niets vergeten.

Het is uiteraard ook mogelijk een volledig digitaal dossier aan te leggen. Mailverkeer, documenten, alsook de uitgestuurde instructies naar derden, kunnen gekoppeld worden aan de dossiers, zodat men steeds alle benodigde documenten gecentraliseerd bij de hand heeft.

Ocean

Binnen ILS is het perfect mogelijk alle zeevrachten zowel operationeel als functioneel te beheren, of het nu FCL, LCL of andere modaliteiten betreft. Koppelingen met INTTRA en Cargosmart zijn allen voorzien, zodat de expediteur vanuit ILS gans zijn Ocean dossier kan afhandelen.

Air

Dit subsysteem is ontworpen voor - en in samenwerking met - de luchtvrachtexpediteur. Of het om eenvoudige inkomende of vertrekkende zendingen gaat of om groepage-zendingen, de Air module stelt de expediteur in staat deze zowel operationeel als financieel te beheren.

In luchtvracht is snelheid van zending afhandeling van het grootste belang. Om specifiek daarin aan de gebruiker tegemoet te komen werd de air module geïntegreerd met de elektronische luchtvrachtsystemen voor de afhandeling van de AWB’s en voor douane, zodat aankomst en vertrek rimpelloos verlopen. Voor de expediteur worden de AWB-pools van de verschillende luchtvaartlijnen automatisch beheerd. De klant krijgt dan ook telkens onmiddellijk zijn AWB-nummer toegewezen. Het geïntegreerde Document Management systeem is typisch aangepast voor de luchtvrachtsector. Zo kunnen de AWB’s standaard geselecteerd worden en laat de module toe automatisch instructies vanuit gegevens in het dossier te genereren.

Road

Of het om eenvoudige inkomende of vertrekkende zendingen gaat, of om groepagezendingen, de road module stelt u in staat ze zowel operationeel als financieel te beheren. Het geïntegreerde Document Management Systeem is typisch aangepast aan de werkwijze van de wegexpediteur. Zo kunnen de CMR’s standaard geselecteerd worden en laat de module toe automatisch instructies vanuit gegevens in het dossier te genereren. Ook de in- en uitgaande e-mailberichten komen in het dossier terecht. Zo ziet de gebruiker de chronologische evolutie van zijn zending.

Gekoppeld aan het WMS, is deze module ideaal voor de ontvangst en distributie van zendingen. In dit kader bestaat ook een koppeling met het bedrijfseigen systeem van de logistieke provider. Gekoppeld aan het DMS verzorgt de module de automatische elektronische douaneafhandeling. Deze wegexpeditie-software is geactualiseerd naar fiscale- en juridische eisen.

Douane

Het spreekt voor zich dat ILS gekoppeld kan worden met de Customs Streamliner®. Neem zeker een kijkje op de douane-sectie van de website om de kracht en mogelijkheden van ons DMS te ontdekken.

Facturatie

Met de tarificatie opties binnen ILS wordt het factureren van expeditiedossiers kinderspel. Op relatieniveau kunnen vaste tarieven gekoppeld worden aan klanten, waardoor bij het factureren van de dossiers enkel de (eventuele) variabelen nog toegevoegd moeten worden. Mits een link met Customs Streamliner® kunnen er tevens geen fouten meer gemaakt worden bij het afrekenen van douane gerelateerde kosten zoals invoerrechten, anti-dumping of BTW. Bij release van het document worden deze kosten samen met de prijs van dat type document meteen klaargezet voor facturatie.

Voor België
Voor Nederland
Contacteer ons

Laat u aangenaam verrassen en vraag een demo!

contacteer ons