Stream Software streeft sinds de oprichting naar efficiëntiewinsten voor alle gebruikers. Net hierom heeft Stream Software een partnership gestart met adore4customs. Hun kennis rond AI-technologie en het inlezen van ongestructureerde data, is enorm complementair met onze kernwaarden.

Declaranten of customs brokers krijgen nog veelal hun opdrachten binnen via e-mail. Een korte omschrijving met wat er van hen verwacht wordt, met een set documenten in attachment. Vaak moeten declaranten de juiste info zelf zoeken, om vervolgens een douanedocument op te maken en door te sturen, liefst tegen gisteren... In veel gevallen is de verkregen informatie of documentatie niet volledig, waardoor de declarant terug moet naar zijn opdrachtgever om de dataset compleet te krijgen. Een erg inefficiënt proces, met tijdsverlies tot gevolg.

Integratie met Customs Streamliner®

De toepassing van adore4customs is een ideale add-on op onze Customs Streamliner®. De AI-algoritmen van adore4customs analyseren de ongestructureerde data, en stellen een volwaardige dataset voor om een declaratie te vervolledigen. De dataset kan vervolgens ingelezen worden in ons Customs Dossier, waar de data verrijkt wordt met specifieke douanegegevens. Van hieruit worden de correcte scenario’s aangeroepen om (al dan niet automatisch) de correcte procedure of declaratie in te sturen. Uiteraard kunnen de checks van onze Declarant Assist de declaratie nog screenen alvorens deze ingestuurd wordt naar douane.

Het vermijden van double entry en het minimaliseren van de foutenmarge zijn slechts enkele kernwaarden binnen de werking van onze applicatie. Stream Software streeft ernaar dat de declarant een controlefunctie uitoefent, met een minimum aan verlies van tijd binnen het proces van het opstellen van een douanedocument.

De problematiek rond manuele input van ongestructureerde opdrachten, wordt met deze tool grotendeels weg gewerkt, zodat de customs broker zijn of haar tijd efficiënt kan besteden. Mits een koppeling met Stream Software’s Customs Dossier, kunnen deze ongestructureerde opdrachtenflows toch automatisch verwerkt worden, met een minimum aan menselijke tussenkomst.

Intussen werd een eerste koppeling met Customs Dossier succesvol opgezet met één van onze key accounts. Voor een business flow focussend op NCTS-documenten, worden de opdrachten ingelezen in de tool van AE, en vervolgens douane-technisch compliant verwerkt binnen Customs Streamliner®!

Adore4customs werd ontwikkeld door AE

Adore4customs werd ontwikkeld door AE, een Belgische en onafhankelijke speler in IT-consultancy. Met meer dan 20 jaar ervaring en 360 getalenteerde experts helpen zij organisaties om beter en sneller digitaal te transformeren. De ontwikkeling van adore4customs past binnen hun langetermijnvisie om digitale producten aan te bieden voor niches waar digitale transformatie een verschil kan maken.

Meer info over adore4customs, bekijk zeker https://www.ae.be/solutions/adore4customs.

Related stories

View all stories