Wat is e-Globalisatie?

In de nieuwe UCC-wetgeving en voor de toepassing van de EIDR-vergunning met vrijstelling van kennisgeving en toelating tot globalisatie bij invoer (domiciliëring invoer vrije verkeer), wordt het noodzakelijk om de EXCEL die vandaag gemaakt wordt te vervangen door elektronische berichten waarop de Douane controles kan uitvoeren, alsook de berekening van BTW en invoerrechten.

Waarom e-Globalisatie?

De nieuwe e-Globalisatie procedure is een wettelijke verplichting vanuit de AAD&A. Alle bedrijven die op dit ogenblik de huidige globalisatie gebruiken, zullen uiterlijk op 01/02/2022 moeten overschakelen naar de nieuwe e-Globalisatie.

De e-Globalisatie bestaat uit een volledige dataset, dus vervalt het voordeel van het aangeven met een beperkte dataset. Daarentegen behoudt de economische operator wel het voordeel niet transactioneel te moeten aangeven. Goederen kunnen dus ontvangen en verzonden worden zonder transactionele aangifte en aldus zonder te moeten wachten op een vrijgave van de douaneautoriteiten. De bestaande bedrijfsprocessen kunnen dus blijven doorlopen.

Interesse?

Stream Software is één van de twee software providers die ingestapt is als pilootpartner van de AAD&A. Wij zaten dus op de eerste rij om deze nieuwe functionaliteit te ontwikkelen! Inmiddels zijn we live in productie met de e-Globalisatie, en zijn we volop al onze huidige klanten - met succes - aan het overzetten naar deze nieuwe procedure.

Hoe e-Globalisatie in z'n werk gaat, welke voorbereidingen u dient te treffen, en hoe onze Customs Streamliner® e-Globalisatie precies opvangt, verneemt u in onze bijgesloten white paper.

Neem gerust ook contact op met ons Sales Team (st@streamsoftware.be) voor meer informatie!

Related stories

View all stories